ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φροντίδα του αυτοκινήτου εν όψει καλοκαιριού

Χέρια που επισκυάουν μια μηχανή αυτοκινήτου.

Βαδίζοντας προς την ωραιότερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους από μας, το καλοκαίρι, καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τι πρέπει να φροντίσουμε στο αυτοκίνητό μας ώστε να κινούμαστε με άνεση και κυρίως με ασφάλεια. Κι επειδή τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι μεγάλα, αν ξεκινήσουν τα πλάνα μας να οργανώνονται από τώρα, θα αποφύγουμε ανεπιθύμητες φθορές και θα ελέγξουμε πιο εύκολα τα έξοδα μας.

Το τρίπτυχο κλιματισμός, ελαστικά και σύστημα ψύξης είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί κανείς.
Αν ανοίγοντας το κλιματιστικό στην χαμηλότερη σκάλα, βγαίνει απλά δροσερός αέρας τότε θα χρειαστεί να ελέγξουμε το φρεον που είναι και η πιο απλή εργασία συντήρησης. Καλό είναι να γίνει κι ένας έλεγχος των σωληνώσεων για πιθανή διαρροή, καθώς το κλιματιστικό ήταν ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα λάστιχα που στεγανοποιουν το σύστημα να έχουν ξεραθεί με αποτέλεσμα μεγαλύτερης απώλειας στο φρεον. Μαζί με τον έλεγχο του κλιματιστικού, καλό είναι να γίνεται και έλεγχος του φίλτρου καμπίνας, αφού εκεί συσσωρεύονται όλα τα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, γύρη, χνούδια, σκόνη κ.λ.π και εκτός από άσχημη μυρωδιά που πιθανόν να προκαλείται στην καμπίνα υπάρχουννκαι κίνδυνοι για αλλεργίες.
Βγάζουμε λοιπόν το φίλτρο και το καθαρίζουμε με πεπιεσμένο αέρα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζεται επίσης η πίεση των ελαστικών, οπότε η συστηματική μέτρηση του αέρα είναι απαραίτητη(δεν ξεχνάμε την ρεζέρβα).
Και περνώντας τέλος στον έλεγχο του κινητήρα θυμόμαστε πάντα, εκτός από τα λάδια και το αντιψυκτικό που πρέπει να συμπληρώνουμε, καθώς η έλλειψη ή η παλαίωση του, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές ζημιές στο ψυγείο ιδιαίτερα το καλοκαίρι που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών διαστέλλονται τα πάντα.

Για τους πιο σχολαστικούς, συστήνουμε επίσης τις αντηλιακές μεμβράνες στα παράθυρα που προστατεύουν την καμπίνα και τους επιβάτες από τις καυτές ακτίνες του ήλιου και κρατούν την θερμοκρασία εσωτερικά σε ένα καλό επίπεδο. Σύμφωνα με την νομοθεσία οι μεμβράνες επιτρέπονται στα πίσω πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ, ενώ στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός έχει καθοριστεί στο 70%.

Αποτελεσματική είναι και η τοποθέτηση αντηλιακής προστασίας στο μπροστινό παρμπρίζ, που επιτρέπει στον οδηγό να ακουμπήσει πιο εύκολα το τιμόνι μετά από πολύωρη παραμονή του αυτοκινήτου στον ήλιο.
Εξίσου αποτελεσματικό είναι όταν την τοποθετούμε να σκεπάζουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, και τους υαλοκαθαριστήρες ώστε να προστατεύουμε τα λάστιχα τους από τον καυτό ήλιο που τα ξεραίνει και τα καταστρέφει.

Και αφού είμαστε έτοιμοι πια, είναι καιρός να αρχίσουμε τις εξορμήσεις στην ωραιότερη χώρα του κόσμου που έχουμε την τύχη να ζούμε και να απολαμβάνουμε.

Λ. Κηφισίας 340, 154 51 Νέο Ψυχικό
Τ. 210 68 97 100210 68 97 102
info@motorlease.gr

Τηλέφωνο Οδικής βοήθειας
18112 και 210 8096100