ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Επίσημο: Σε ισχύ το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Επίσημο: Σε ισχύ το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

 

Το νέο πρόγραμμα έχει ισχύ από την 1η Μαΐου 2024 και έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες κατάθεσης και εξόφλησης των αιτήσεων.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφει η ΚΥΑ: «Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών για αγορά ή χρονομίσθωση Η/Ο ορίζεται η 1η Μαϊου 2024. Αιτήσεις στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης υποβάλλονται έως και την 30ή Απριλίου 2025, ενώ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.yme.gov.gr και στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://kinoumeilektrika3.gov.gr.»

 

Με συνολικό προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» σύμφωνα με όσα αναγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πιο συγκεκριμένα:

 

  • Οι επιδοτήσεις για τα νομικά πρόσωπα (για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά) ανέρχονται στο 30% έως και €6.000

 

  • Η ισχύς του προγράμματος αφορά αιτήσεις ως και 30/4/2025

 

  • Το πρόγραμμα αφορά μισθώσεις από 1/5/2024 και μετά.

 

  • Η προηγούμενη διαδικασία αίτησης που περιλάμβανε τα στάδια προσφοράς, υπαγωγής, προκαταβολής εντός 45 ημερών και αγοράς εντός 8 μηνών, καταργείται. Πλέον, όλα θα γίνονται σε ένα στάδιο: ο υποψήφιος επιδοτούμενος πελάτης θα μισθώνει και θα ταξινομεί το όχημα και στη συνέχεια θα υποβάλλει αίτημα επιδότησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

  • Κάθε νομικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει ως 2 αιτήσεις στον 3ο κύκλο.
  • Τα διαθέσιμα κονδύλια για τον κύκλο ανέρχονται σε 33 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατομμύρια προορίζονται για νομικά πρόσωπα και 13 εκατομμύρια για φυσικά πρόσωπα. Αυτά τα ποσά ενδέχεται να αυξηθούν με επιπλέον έσοδα από τα δικαιώματα ρύπων ή το περιβαλλοντικό τέλος.

 

Γιατί να επιλέξω leasing για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»;

 

Η επιλογή του leasing για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να επωφεληθείτε πλήρως από τις επιδοτήσεις. Ενώ το πρόγραμμα προσφέρει οικονομικές ενισχύσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, το leasing επιτρέπει στους χρήστες να κρατήσουν τα χρήματα από την επιδότηση, μειώνοντας το κόστος εισόδου και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε πιο βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις μετακίνησης. Με το leasing, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό όχημα χωρίς να αντιμετωπίσετε το φορολογικό ή χρηματοοικονομικό φόρτο που συνήθως σχετίζεται με την αγορά.

 

Κινούμαι Ηλεκτρικά σημαίνει | κινούμαι με Motorlease

Λ. Κηφισίας 340, 154 51 Νέο Ψυχικό
Τ. 210 68 97 100210 68 97 102
info@motorlease.gr

Τηλέφωνο Οδικής βοήθειας
18112 και 210 8096100