ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Καύσωνας και αυτοκίνητο "πάνε παρέα"

H εικόνα παουσιάζει ένα αυτοκίνητο mini cooper μπλε χρώματος και αριστερά του απεικονίεται ένα θερμόμετρο. Αριστερά και δεξιά από το όχημα και το θερμόμετρο αναφέρονται 4 tips για το τι θα πρέπει να προσέξει κανείς στο όχημά του κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Καύσωνας και αυτοκίνητο “πάνε παρέα”

Δείτε πως να προστατέψετε το όχημά σας κατά τις ημέρες του καύσωνα

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο το φαινόμενο των υψηλών θερμοκρασιών που δυσχεραίνει τους οδηγούς όταν βρίσκονται εν κινήσει. Ο καύσωνας πολύ συχνά επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου καθώς προκαλεί σημαντικές φθορές και στο εσωτερικό του οχήματος. Για να αποφύγετε την εμφάνιση ζημιών στο αυτοκίνητό σας λόγω της υπερθέρμανσης, διαβάστε παρακάτω ποιες ενέργειες βοηθούν στην προστασία του.

Ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές για την προστασία του οχήματός σας τις ημέρες έντονου καύσωνα:

  1. Κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τον κλιματισμό.
    Η λειτουργία του air-condition με το ταυτόχρονο άνοιγμα των παραθύρων, βοηθούν να απεγκλωβιστεί ο θερμός αέρας που υπάρχει εντός του αυτοκινήτου και επιτυγχάνεται ευκολότερα η επιθυμητή θερμοκρασία. Επίσης, η κατανάλωση ενέργειας αλλά και καυσίμων μειώνεται αισθητά.
  2. Μην επιλέγετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο κλιματιστικό (ιδανική θερμοκρασία 23-25 βαθμοί κελσίου). Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι οι αεραγωγοί δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τα σώματα των επιβατών καθώς μπορεί να προκληθούν μυϊκοί τραυματισμοί. (ψύξη κ.ά)
  3. Κλείνετε το διακόπτη του air-condition 2’-3’ πριν σβήσετε τη μηχανή. Είναι σημαντικό να διακόψετε τη λειτουργία του air-condition αφήνοντας ανοιχτό τον ανεμιστήρα προκειμένου να καθαριστούν οι αεραγωγοί από τον κρύο αέρα, χωρίς να μένουν στο εσωτερικό τους σταγονίδια. (φαινόμενο της υγροποίησης) που προκαλούν άσχημες οσμές στο εσωτερικό του οχήματος.
  4. Τοποθετήστε καλύμματα ηλιοπροστασίας στο παρμπρίζ, στο ταμπλό και στο τιμόνι του οχήματος ώστε να μειωθεί άμεσα η θερμότητα. Με την τοποθέτηση ειδικών σκίαστρων αποφεύγετε την εισροή των ακτινών του ηλίου και διατηρείτε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία.
  5. Ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία του οχήματός σας. Πραγματοποιήστε τακτικούς ελέγχους στη στάθμη του δοχείου υγρού του συστήματος ψύξης. Η συχνή επαγρύπνηση όσον αφορά την αύξηση της θερμοκρασίας του οχήματός σας, μπορεί να αποτρέψει σοβαρές μηχανικές βλάβες.

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα, φροντίστε να παρκάρετε το όχημά σας σε μέρη σκιερά και δροσερά για να αποφύγετε την άμεση έκθεσή του με το ηλιακό φως, που αυξάνει γρήγορα τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σας.

Μην περιμένετε πότε το θερμόμετρο θα «φτάσει στα ύψη». Κάντε άμεσα τη συντήρηση του οχήματός σας και βελτιώστε την απόδοσή του! 

Λ. Κηφισίας 340, 154 51 Νέο Ψυχικό
Τ. 210 68 97 100210 68 97 102
info@motorlease.gr

Τηλέφωνο Οδικής βοήθειας
18112 και 210 8096100